Kilátó vendégház - Cserdi

Nyugodt pihenés szálláshelye

Cserdi

  

Cserdi két utcából álló tipikus baranyai kistelepülés. A lakosság száma 411 fő. Természeti adottságai, klímája igen jó lehetőséget nyújt az erdei kirándulásra, pihenésre, vadászatra, hiszen környéke erdőségben, vadállományban igen gazdag. A faluban nagyon sok még a régi, de átalakított, bővített régi parasztház, melyek hangulata a régi, építészeti kultúrát őrzi.

 

  

  

 

Cserdi büszke kápolnájára, melyet Szent Márton tiszteletére építettek 1851-ben, majd 1990-ben bővítették. A templom a Szent Márton körút része.

 

 

 

   

  

  

Cserdi megközelítési lehetőségei az átlagosnál jobbak. Vasútállomása része a Pécs-Szentlőrinc-Budapest vasúti fővonalnak. Közúton Pécs illetve Szigetvár felől a hatos számú főközlekedési úton érhető el, mégpedig a Szentlőrincről kiinduló közúton, amely Oroszlónál csatlakozik a Pécs-Kaposvár közötti 66-os főútba.

 

 

 

 

 

A falu neve borvidékként is jegyzésre került. Korábban is, ma is gondozott, ápolt szőlőskertek húzódnak meg a szőlőhegyen, ahol gyakorta fogadják a betérőket egy-egy pohár jóízű, zamatos fehérborral. Cserdi határában több hektáron működik egy lovas farm is, mellette hamarosan elkészül egy vízi centrum, amely egyben szabadidő központként is működik majd.